Over ons

Geschiedenis is een mooi vak! Geen twijfel mogelijk! Maar wat is er nu precies gebeurd? Deze website wil 3 dingen doen. Als eerste: kort en helder uitleg geven over belangrijke gebeurtenissen uit de geschiedenis voor kinderen tussen de 10 en 14. Ten tweede: mensen aan het woord laten die getuigen waren van de dingen die toen gebeurden. En als allerlaatste, en misschien wel de belangrijkste: de verhalen van kinderen over de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis tijdens hun leven.

 

Wat is er toen gebeurd? is een website van Geschiedenisleraar.nl.

 

Geschiedenisleraar.nl werd in 1997 door Jan-Wolter Smit opgericht als website met als doelstelling geschikte informatie te verstrekken aan middelbare scholieren en dan met name aan leerlingen van het VMBO. In 2011 werden deze activiteiten uitgebreid met de bedrijfstak Educatief Advies, speciaal bedoelt voor scholen, docenten, uitgevers en andere instanties.

 

Jan-Wolter Smit (1972) is docent geschiedenis en staatsinrichting, auteur en daarnaast geïnteresseerd in alles wat met ICT te maken heeft. Deze combinatie maakt het mogelijk om de belevingswereld van leerlingen aan te spreken.